Video Interactie Alias (VIA) training

We weten het allemaal: ‘oefening baart kunst’. Toch kan het moeilijk zijn om zowel nieuwe als bestaande medewerkers van adequate oefeningen te voorzien om te trainen voor de implementatie van nieuwe onderwijsproducten óf om scherp te blijven in hun vakgebied.

Video-casusbesprekingen geven een beeld van de daadwerkelijke werksituatie. De medewerker krijgt de ruimte eigen handelen te onderzoeken, kaders te creëren en vast te stellen wat hetgeen is dat geleerd moet worden.
Door Video Interactie Alias (VIA) ondersteuning te gebruiken wordt het mogelijk real life werksituaties individueel of in teamverband te bekijken en verwoordt de medewerker eigen trainingsbehoeften.

Alias Onderwijs zet haar VIA-training in om uw medewerkers een gelegenheid te bieden eigen handelen te bekijken, het handelen te kunnen faciliteren en onderwijsproducten op persoonsniveau te implementeren.

Waarom video?
Onderzoek wijst uit dat jezelf bestuderen op video het begrip bevordert die je nodig hebt om problemen op te lossen. VIA-training geeft uw medewerkers de kans om hun eigen antwoorden tijdens video-casussen te bestuderen. Door het bestuderen van video-opnamen vallen voorheen onbekende fouten en gewoonten op.

Rollenspel met inzet van onderwijsproducten
Rollenspellen stellen werknemers in staat zowel hun didactische vaardigheden als kennis en vaardigheden in de omgang met gedrag te oefenen onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de echte werksituaties. Onderzoek toont aan dat rollenspellen een van de meest effectieve trainingsmethoden is. Rollenspellen toevoegen aan trainingen overbrugt de kloof tussen reageren en voorbereid zijn.

In de VIA-training gaat uw medewerker, n.a.v. de video-casusbespreking en de daaruit voortkomende trainingsbehoeften, gericht en actief en met inzet van het nieuwe onderwijsproduct, oefenen. Dit kan samen met zijn VIA-trainer en/of collega’s worden vormgegeven. De oefening vindt plaats in de vorm van rollenspelen en kan waar nodig nagespeeld worden in het ontworpen onderwijsproduct.

Deze training is gebaseerd op de Alias leermethode©.

De voordelen van VIA-training
VIA-training is een innovatieve trainingsmethode. Het biedt de voordelen van traditionele trainingsmethodes maar maakt ook gebruik van daadwerkelijk voorgedane werksituaties die werknemers kunnen bekijken om een goed beeld van eigen handelen en trainingsbehoeften te krijgen. Tevens creëert het een tijd en plek om veilig en comfortabel te oefenen en goed voorbereid de volgende werksituatie in te gaan.

Vragen?
Heeft u interesse in de VIA-training van Alias Onderwijs? Neemt u dan gerust contact op met een van onze trainers via het contactformulier. Zij vertellen u graag meer.